2 februari 2008

Vad är detta för fat?

Jag undra om någon vet vad detta fat skall användas till?
Jag testa ha den som socker skål i dag *fniss*


Ja vi skulle ju vara i stugan i helgen, men vi åkte hem i dag, då stugan ligger ute vid sjön så storma det på bra där! Men vi hade det himla mysigt de dygn som blev med att laga mat på den vedeldade spisen(blev många varma mackor i mackjärnet)*tihi* men det blev även en "stut" med älgkött.rålök,sallad och potatis sallad! Jami;) Och till lyse inne hade vi värme ljus i hela huset!!


Lär nog bli lite bloggande för mig i veckan för jag ska tillbringa några dagar i Vilhelmina och tapetsera och måla ;)Ha en fortsatt bra helg!!

31 januari 2008

Torsdag

Jag brukar ju aldrig göra piroger men igår var jag tvungen att göra något av jästen som var kvar och då blev det piroger! Recept

3dl mjölk,1tsk salt,50g jäst och cirka 7-8dl vetemjöl. Gör som med en vanlig vetedeg men jäs bara en gång cirka 15-30 min! Stek under tiden köttfärsen,jag blanda i texmexkrydda,creme fraiche,ärtor,paprika,majs & purjolök.

Kavla ut degen och lägg köttfärsblandningen på ena halvan,strö över ost och vik sedan över degen och tryck till kanterna med gaffeln! Pensla med upp vispat ägg.

Grädda i ugnen i cirka 15min på 250 grader. Himla smidigt och gott

Trevlig helg på er alla!

28 januari 2008

Ny vecka och nya möjligheter

Det är så fint att ta kort på naturen, bara en lite när bild på snö och en kvist kan bli så fin=)
I morgon ska jag till Vilhelmina och tapetsera, eller det blir väl för arbetet som sker i morgon, de ska bli roligt! Om det inte blir så sen ska jag försöka hälsa på Tina oxå=) så läser du detta så hoppas jag på en snabb date i morgon!!