11 april 2008

Fredag å jag har solatÄntligen fredag=) I veckan ställde jag mig på kö på en lite alaskan malamute valp som ska födas nu i slutet av månaden=) och jag lär väl få hämta hem den just innan semestern,längtar som ett barn=)

I helgen är jag nästan helt hundledig för en kompis ville låna rottisen över helgen å det gick ju bra;) Så då ska jag passa på att måla om i tvättstugan,det ska bli så roligt att få lite fin färg där.

I morgon blir det att fara och hälsa på min goda vän M,så får barnen leka av sig lite oxå.

Ni får ha en riktigt fin helg alla!

Måste bara säga att det är jätte roligt att ni tittar in och skriver hos mig,jag blir så glad.

Trevlig helg nu=)

Kram

8 april 2008

Då var det vinter igen dåMen är det någon som vill göra eget torkat kött så ska jag skriva lite här,detta tar inte veckor utom hus utan är för den som gillar den lite snabbare vägen till bra torkat kött.

Saltlag

3liter vatten,2dl salt och 1 dl socker,koka upp det och låt det svalna!

Skär steken(älg hade vi) i små bitar typ 3*3cm tjocka bitar,sen längden spelar ingen roll.Lägg ner det i lagen och låt stå svalt i 2 dygn cirka.

Ta upp köttet och låt bitarna ligga i nytt rent vatten i någon timme.

Sätt ugnen på den minsta temperaturen som går och sätt en trägaffel så att ugnen står på glänt i 2 dygn cirka,vi tog ut och provsmaka lite då och då!

Det blev exakt om jag får säga det själv=)

Lycka till;)

Nä nu ska jag dra mig till soffan,gubben står i köket och gör räkmackor=)

Kjam från mig

7 april 2008

Snön vräker ner

I dag skulle det väl komma 1 dm med snö sa gubbarna på jobbet,och nog har det kommit några cm=) Min lilla rottis kille sitter just nu fast i en björk,han bröt sig ut ur hundgården för ett tag sedan,så nu har jag just fått laga min hundgårdsdörr*fniss* rottisar har ju ganska stort och hårt huvud som dom gärna andvänder i nöd(löptik på gården)
Ja som ni ser,denna bil var ren från snö för en halv timme sedan=( men detta måste väl vara sista gången det faller snö får vi hoppas.
Ha det så bra.
kram på er


6 april 2008

TörkekötteGod dag

Här har vi hållit på med att torka kött i cirka en vecka,det är mycke stök för att få till torkatkött,det är en djugel för att få till det som man vill ha det.

Men denna gång känns det som att det kommer bli exakt;) och blir det exakt så kommer rec inom kort;)

I morse så ramla min lilla D ner från en snöhög=( hon brukar inte vara så känslig så hon måste ha slagit sig riktigt,men när man ringer sjukv... så säger dom bara att man ska vänta en stund till och se om det blir bättre=( Vänta är inte precis det man vill göra när man inte vet vart dom har ont och inte kan förklara sig riktigt själva. Hoppas hon är bättre när hon vaknar!!

Ha en fin söndag och en riktigt bra start på den nya veckan.

KRAM